Smarta investeringar med en liten budget

En vanlig myt om investeringar är att det krävs ett stort, tjockt bankkonto för att komma igång. I verkligheten kan processen att bygga upp en solid portfölj börja med några tusen - eller till och med några hundra - dollar.

Innan vi går in på detaljerna är några allmänna punkter värda att understryka. Oavsett din nettoförmögenhet är det viktigt att minimera dina investeringsavgifter, oavsett om det gäller ett checkkonto, en värdepappersfond eller någon annan finansiell produkt.

Det gäller särskilt när du investerar med en budget eftersom fasta avgifter kommer att ta en större del av dina besparingar. En årlig avgift på 100 dollar på ett konto på 1 miljon dollar är trivialt, men en avgift på 100 dollar på ett konto på 5 000 dollar är en rejäl ekonomisk smäll. Välj noga ut de kostnader som är förknippade med var du placerar dina pengar, särskilt om du investerar på en budget,

Du måste också väga den sannolika avkastningen på dina investeringar mot den risknivå som du är bekväm med att ta och som är lämplig för din ålder. I allmänhet bör din portfölj bli stadigt mindre riskfylld när du närmar dig pensionen.

Det kan tyckas vara en liten summa att arbeta med, men 500 dollar kan räcka längre än du kanske tror när du startar en investeringsportfölj. Om du föredrar att spela säkert kan du parkera din summa i ett depåbevis (CD) från en bank eller annan långivare eller använda den för att köpa kortfristiga statsskuldväxlar, som kan köpas via en nätmäklare. Tillväxtpotentialen med båda alternativen är begränsad, men riskerna är praktiskt taget obefintliga. Det är ett sätt att tjäna lite på dina pengar tills ditt sparande växer så pass mycket att andra alternativ står till buds.

Investeringar kan bli komplicerade, men grunderna är enkla. Maximera det belopp du sparar och din arbetsgivares bidrag. Minimera skatter och avgifter. Gör smarta val med dina begränsade resurser. Med det sagt kan uppbyggnaden av en portfölj också ge upphov till sådana komplexa frågor som hur man bäst balanserar riskerna med vissa investeringar mot deras potentiella avkastning. Överväg att ta hjälp.

Med tanke på tekniken och den hårda konkurrensen om dina investeringar finns det fler resurser än någonsin tillgängliga. Bland alternativen finns robotrådgivare, virtuella assistenter som kan hjälpa dig att skapa en balanserad portfölj till ett lågt pris, och avgiftsfria finansiella rådgivare som inte är beroende av inkomster från provisioner på de produkter de säljer till dig. Det svåraste med investeringar är att komma igång, men ju tidigare du gör det, desto mer bör du tjäna. Så enkelt är det.