Hur Man Investerar Pengar: Välj Det Bästa Sättet Att Investera För Dig

Alla investeringar är riskfyllda och olika typer av investeringar innebär olika risknivåer. Förutom att du kan göra en vinst kan du också uppleva en förlust. När du sparar pengar placerar du dem på ett relativt säkert ställe för att använda dem i framtiden. Sparande kan liknas vid "uppskjutna utgifter", till exempel att spara till en semester. När du investerar dina pengar fattar du ett aktivt beslut om att placera dina pengar i en tillgång i syfte att generera en vinst.

Hur Investeringar Fungerar

Dina investeringsmål, den risknivå du är villig att ta och din tidsram för investeringen kan alla påverka var du väljer att investera dina pengar. När du investerar ger du dina pengar chansen att arbeta för dig och dina framtida mål. Det är mer komplicerat än att direkt sätta in din lön på ett sparkonto, men alla sparare kan bli investerare.

Klicka på länken för att få mer information: Här

Vad är Investering

Investering är ett sätt att potentiellt öka den summa pengar du har. Målet är att köpa finansiella produkter, även kallade investeringar, och förhoppningsvis sälja dem till ett högre pris än vad du betalade från början. Investeringar är saker som aktier, obligationer, gemensamma fonder och livräntor. Du köper dessa produkter genom ett investeringskonto, som ett 401(k), IRA eller ett mäklarkonto.

När Ska Du Börja Investera

En viktig investeringsstrategi är att börja tidigare och hålla sig investerad längre, även om du börjar med ett mindre belopp än du hoppas kunna investera i framtiden. På så sätt kan sammansättningen av tillgångarna visa sina muskler. Compounding sker när inkomster från antingen kapitalvinster eller ränta återinvesteras - vilket genererar ytterligare inkomster över tid.

Hur viktig är tiden när det gäller investeringar? Mycket. Vi ska titta på ett exempel på en 25-årig investerare. Hon gör en första investering på 10 000 dollar och kan få en genomsnittlig avkastning på 6 procent varje år. Om hon behåller sin ursprungliga investering och alla ackumulerade intäkter investerade i ungefär 40 år framöver kommer hon vid 65 års ålder att ha ökat sina pengar till mer än 10 gånger det ursprungliga beloppet.

Diversifiera Dina Investeringar För Att Minska Risken

Du kan vanligtvis inte investera utan att möta en viss risk. Det finns dock sätt att hantera risken som kan hjälpa dig att nå dina långsiktiga mål. Det enklaste sättet är genom diversifiering och tillgångsfördelning. När du diversifierar - sprider dina pengar över flera olika typer av investeringar - kan du bidra till att minska risken för att förlora pengar. En investering kan drabbas av en värdeförlust, men dessa förluster kan kompenseras av vinster i andra investeringar.

Det kan vara svårt att diversifiera när man investerar strikt i aktier - särskilt om man inte börjar med mycket kapital. Det är här som tillgångsfördelningen kommer in i bilden. Tillgångsallokering innebär att du delar upp din investeringsportfölj på olika tillgångskategorier - som aktier, obligationer och kontanter. Ett enkelt sätt att sprida dina investeringar mellan olika tillgångskategorier är att investera dina pengar i värdepappersfonder och börshandlade fonder (ETF:er), Båda produkterna har vanligtvis ett stort antal aktier och andra investeringar inom fonden, vilket gör dem mer diversifierade än en enskild aktie.

Slutsats

Att investera är något du kan börja göra idag, imorgon eller när du känner dig redo. Oftast fungerar det genom att använda kraften i sammansättningen för att öka värdet på dina pengar under en tidsperiod - detta kan påverka dina pengars köpkraft i framtiden och hjälpa dig att vara mer ekonomiskt trygg i pensionen.